Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Nautisch leesvoer.... 4 X!

Nautisch leesvoer.... 4 X!

Maandag 29 juli 2013

Vorige week hebben we al aandacht besteed aan nautisch leesvoer (668 Dingen Doen Aan Het Water), hebben we leuke reacties op gehad. Die leuke reacties gaan we nu waarschijnlijk ook weer krijgen want nu hebben we 4 x een mooie titel voor je die je prima kunt lezen in de kuip van je geliefde boot.

 

4 X Nautisch LEESVOER: je zou er bijna een kilootje of wat van aankomen!

 

De bekende winkel van nautische boeken en kaarten Boekhandel L.J. Harri uit Amsterdam presenteert op de aankomende Hiswa deze 4 nieuwe titels. Natuurlijk heeft Happy Sailor nu al meer info voor je (al hebben we die eerlijk gezegd gewoon van Boekhandel L.J. Harri gekregen..........). Oh ja: de 2 E-Books zijn eigen uitgaves van L.J. Harri.

 

'Op eigen kiel naar St. Petersburg': door Jolanda Sprokholt

De titel van dit E-Book zegt eigenlijk precies waar het over gaat: het met je eigen boot naar Rusland varen. Hartstikke mooie tocht over de Oostzee die Jolanda Sprokholt inmiddels met haar gezin heeft gemaakt. Onbekend maakt vaak onbemind en dat is een beetje het probleem van St. Petersburg.... ja en dat wij Nederlanders de Russische eindbaas Poetin een beetje een 'enge man' vinden. Dit weerhield Sprokholt niet om toch te gaan en wat ze meemaakte beschreef ze in dit E-Book. Sint Petersburg is een parel aan de Oostzee die je op eigen kiel bezocht moet hebben!

 

'Brieven uit Zee': door Lilian Hoogendoorn

Volgens L.J. Harri is 'Brieven uit Zee' een multimediale poëtische ode aan wind en water..... Het gaat om een verzameling verhalen, gedichten en beelden die je meevoeren naar diepe gevoelens, liefdes en verwondering over wie weet wat. GAAP! Het is het nautische debuut van schrijfster en woordkunstenaar Lilian Hoogendoorn waarin ze o.a. samen met nautisch fotograaf Ton Sondag een hommage aan de zee brengt. Het is een E-Book dus lezen met je Tablet of E-Reader is verplicht.

 

'Amsterdamse Vaargids'

Dit is alweer de vijfde editie van deze onmisbare gids voor de Amsterdamse grachtenvaarder. Gewoon een superhandige verzameling van bruikbare data als brugtijden met daarnaast een leuke mix van dingen die je op de grachten kunt beleven. Nieuw in deze editie is het hoofdstuk 'DOEN' waarin diverse DOE dingen zijn opgenomen..... Wist jij bijvoorbeeld dat Amsterdam echte strandjes heeft? Zal zomers wel zo druk zijn dat de zonnebrand die de buurvrouw op haar rug smeert spontaan bij jou op de boterham beland maar goed.... daar kan de 'Amsterdamse Vaargids' niets aan doen: don't shoot the messenger! De vaargids wordt uiteraard weer geleverd inclusief handige vaarkaart. Kortom een MUST HAVE voor iedere watersporter die de Amsterdamse grachten als zijn/haar vaargebied heeft. HEBBEN!

 

'Djaja Raya': door Jasper van den Munckhof en Carolien Wissing

Dromers heb je in alle soorten en maten, Dromers die DOENERS worden zijn er een stuk minder! Jasper van den Munckhof en Carolien Wissing zijn dromers die DOENERS werden. Een idee ergens in Nederland dat quasi nonchalant op een bierviltje werd uitgetekend mondde uit in een heus avontuur en het bouwen van een eigen houten zeiljacht in Indonesië. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Wat kom je tegen in het voormalig Nederlandsch Indië? Zaken als armoede, corruptie (lijkt Den Haag wel), piraten, zeegebieden die nauwelijks in kaart zijn gebracht.... Jasper en Carolien hebben het allemaal getrotseert. Het is een schitterend ECHT BOEK geworden voorzien van talloze fraaie afbeeldingen. Zeker de moeite waard dus!

 

Heb jij al zin gekregen in een van deze 4 titels? Wij wel: een goed boek, een goed glas en beide in de kuip van je goede schip, heerlijk toch? Gelukkig hoef je niet op de Hiswa te wachten, je kunt deze titels nu al bestellen bij L.J. Harri in de webshop. Ga naar www.watersportmedia.net en bestel die boeken, DOEN!