Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
And we have a WINNER (or 2)!
And we have a WINNER (or 2)!

And we have a WINNER (or 2)!

Vrijdag 26 juli 2013

We zitten MIDDEN in het vaarseizoen en de boten/jachten met Duitse vlaggen achterop zijn talrijk aanwezig. Onze Oosterburen houden van varen in Nederland en wij houden van onze Oosterburen die in Nederland komen varen. Niets leukers dan een schip met Duitse bemanning aan te horen meren: 'Rudder sieben Grad Backbord'..... Die Duitse schippers hebben een Watersportgids die hun de mooiste en beste plekjes op het water aanwijst en o.a. jachthavens beoordeeld.

 

De 2 BESTE jachthavens in Nederland: Flevo Marine & Jachthaven Hindeloopen!

 

Kennen wij de ADAC? Jazeker, das de lokale ANWB in Duitsland.... voorwaar geen kleine club dus. Die ADAC maakt voor haar watersport leden de 'ADAC Marinaführer'...... (nee we gaan geen flauwe grappen maken over Duitsers en het woord Führer).... Anyway, de ADAC Marinagids (klinkt voor ons Nederlanders wat vriendelijker) toetst jachthavens in heel Europa op o.a. techniek, services, vrije tijd, faciliteiten etc. etc. Dit hebben ze inmiddels met 1.700 jachthavens gedaan dus dan weet je wel waar je mee bezig bent. In Nederland scoren 2 jachthavens het allerbest. Deze 2 havens behalen de maximale score voor de belangrijkste onderdelen van 5 punten per onderdeel. We hebben ze al genoemd: Jachthaven Hindeloopen en Flevo Marine te Lelystad. Chapeau Skips Maritiem (dat is de overkoepelende organisatie van deze 2 jachthavens) met 2 havens als beste scoren..... dat is geen toeval meer, dan doe je het gewoon hartstikke goed. Al helemaal wanneer we kijken naar de 3 andere havens van Skips Maritiem (Marina Stavoren, Marine Stavoren Buitenhaven en Jachthaven Friese Hoek) dan zien we deze ook HOOG eindigen. Knap werk dat aantoont dat goede havens worden gewaardeerd.

 

Wil jijzelf ervaren hoe lekker het is om in de 2 beste jachthavens van Nederland aan te meren? Dat kan! Vaar er maar heen en voel je net als een Duitser: 'Total im Watte gelegt/platziert'. Kijk op www.flevomarina.com en op www.jachthavenhindeloopen.nl Op www.skipsmaritiem.nl vind je info over de andere havens en meer.

 

Foto 1: Jachthaven Hindeloopen

Foto 2: Flevo Marina met haar opvallende vorm (vanuit de lucht)

 

 

 

 

Foto's met dank aan Skipsmaritiem