Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Op Piratenjacht!
Op Piratenjacht!
Op Piratenjacht!

Op Piratenjacht!

Maandag 15 juli 2013

Het is een bekend fenomeen: Somalische Piraten. Zeezeilers die rond de hoorn van Afrika varen kunnen er last van hebben om nog maar te zwijgen van de Koopvaardij. Al jaren proberen we met z'n allen die stoute Piraten tot de orde te roepen en helemaal te stoppen, terecht: Piraterij is slecht en Somalische Piraterij al helemaal.

 

De Zr. Ms. Johan de Witt op Piratenjacht!

 

De Nederlandse Marine behoort tot de modernste van de wereld, kunnen we trots op zijn. Om het internationale smaldeel te versterken in de strijd tegen die ergerlijke Somalische Piraatjes zend de Marine de Ms. Johan de Witt uit (is gistermiddag zondag 14 juli inmiddels vertrokken). Dit Amfibische Transportschip zal dienst doen als Commando schip voor internationale taskforce waarover Nederland even de leiding heeft. Aan boord van de Ms. Johan de Witt zijn naast 2 Cougar Helicopters en een Drone diverse mariniers met landingsvaartuigen en wat al niet meer. Er gaan zelfs een aantal Maltesers mee, nee niet die hondjes of chocolade bolletjes maar echte Malteser Mariniers die kwetsbare schepen gaan beveiligen.

 

Dus als jij een Somalische Piraat bent en dit artikeltje leest: BEWARE! Het Westen vindt jou stout, stom en ongewenst..... en je kost ons GELD.... Ja dan is het oppassen geblazen. We HUNT you down! Ben overigens wel benieuwd of deze missie ooit zal slagen aangezien de internationale wetten nogal tegenstrijdig zijn daar waar het gaat om piraterij..... Maar goed: voor de bemanning van de Ms. Johan de Witt is dit sowieso een goede oefening. Be BRAVE MAN (en Woman natuurlijk), we staan achter jullie (welliswaar héééééééééél ver, desalniettemin menen we het wel).

 

 

 

foto's met dank aan de Marine