Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Happy Sailor: alles is WATERSPORT!

Happy Sailor: alles is WATERSPORT!

Woensdag 10 juli 2013

Wat is Happy Sailor Magazine? Deze vraag hebben wij (het Happy Sailor Team) de afgelopen maanden al een aantal maal gekregen. Eigenlijk is het heel simpel, Happy Sailor is WATERSPORT..... dit antwoord zal waarschijnlijk meer vragen oproepen dan er antwoorden te verzinnen zijn. Daarom even kort dit persbericht over onszelf.

 

Happy Sailor Magazine: het kwartaalblad voor alle WATERSPORTERS!

 

Je leest: kwartaalblad! Inderdaad Happy Sailor Magazine is een Magazine, een ECHT Magazine.... Je weet wel, zo een met nietjes erin gemaakt van papier enzo. We maken het blad op tabloid formaat zodat het lekker weg leest. Een echt BLAD dus. Niet alleen maar een site of een blog..... nee ouderwets papier. Het grootste voordeel daarvan is dat je hem lekker in de kuip van je boot kunt lezen (dus zonder WIFI ofzo). Waar we over schrijven is alles breed. We schrijven eigenlijk over alles dat maar iets met watersport te maken kan hebben. Dit kunnen nieuwe zeiljachten zijn of nieuwe motorboten om op de volgende pagina een item te hebben over Stand Up Paddling. Kleding en Gadgets, ook van die onderwerpen die je in Happy Sailor Magazine zult terugvinden. Wijzelf houden van watersport en bootjes in de breedste zin van het woord. Prachtige klassieke slepers over zeilklippers, daar smullen wij van. Maar........ ook van een klein open bootje met een slimme oplossing of zelfs van elektrisch varen worden wij blij.

 

Kortom alles op watersportgebied wordt beschreven in Happy Sailor Magazine.

 

We verschijnen op papier 4 x per jaar (de eerste in augustus, zou juni zijn maar doordat het toch wat meer werk bleek dan vooraf verwacht biechten we eerlijk op schandelijk te laat te zijn, beterschap is bij deze beloofd). Op internet zijn we 24/7 aktief.... zoals jij zelf ook al wel gezien zult hebben. De oplage van het Happy Sailor Magazine is minimaal 25.000 exemplaren die we exclusief via Jachthavens verspreiden, natuurlijk zijn daarnaast evenementen interessant en abonnees meer dan welkom (dan heb je hem altijd als eerste in de bus).

 

Wie vormen het Team van Happy Sailor Magazine? Dat zijn in de basis 2 broers die beide helemaal verzot zijn op varen. Van open zeilboot tot zeiljacht, van speedboot tot surfplank en van motorkruiser tot klassieke viskotter.... wij vinden het allemaal prachtig. Daarnaast is het belangrijk de watersportbranche in al haar facetten te begrijpen. Daarom klussen wijzelf net als jij aan onze boot. Zo leren we de materialen te gebruiken zodat we nuttige tips.... of onnozele blunders aan jou kunnen meedelen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een schip? Of: hoe verkoop je je boot? Wij zijn daar mee bezig zodat onze tips en artikelen uit het leven gegrepen zijn. Vandaag klussen we aan een klein zeiljacht (in dit geval een Balaton18) en morgen wellicht aan een klassieke sleper, you never know.... en wijzelf ook niet. Maar ons team is veel groter. Jij hoort daar ook bij, heb je iets: mail het ons. Stuur een verhaal in, wij publiceren wel. Heb jij een evenement dat je wil promoten of zelfs een nieuw schip dat jij wil introduceren.... meld het vooral! Wij besteden er aandacht aan, beloofd! Ook voor kleine zaken als een gestolen motortje of een slim ideetje zodat je bier toch vooral KOEL blijft, melden die HAP!

 

Humor en FUN!

 

Omdat watersporten leuk is en vooral niet te serieus genomen moet worden zoeken wij altijd naar de lach in een artikel. Veel te veel watersporters doen net alsof watersport iets is dat oh zo belangrijk is..... Natuurlijk zijn een boel mensen financieel van de watersportbranche afhankelijk maar laten we vooral in de basis watersport benaderen voor wat het is: een hartstikke mooie hobby. Ook wij van Happy Sailor Magazine kunnen tot achter de komma beschrijven hoe de rompsnelheid van een nieuw te introduceren jacht berekent is.... ZUCHT, GAAP, SAAI. Wij schrijven over het praktisch nut of onnut (is dat überhaupt een woord).... van een boot. Ook zoeken we gezellig maffe onderwerpen zoals recent nog 'In je BLOOTJE op je BOOTJE!' Al onze artikelen zijn met een kleine knipoog geschreven. Niet te serieus maar altijd wel gebaseerd op feiten.

 

Afsluitend: wij (Emil Miedema en André Miedema) maken een watersport magazine voor jou in de hoop dat jij er Happy van wordt zodat ook jij een Happy Sailor bent/wordt/blijft.

 

 

 

 

foto: de broers Miedema met een Balaton18 op weg naar de thuishaven (Jachthaven Lunegat in Dokkummer Nieuwe Zijlen)