Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!
Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!

Wider 42: nieuwe generatie FUNBOAT!

Maandag 1 juli 2013

Bootdesigners gaan met hun tijd mee. We zien dat terug o.a. in nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe rompvormen en nieuwe toepassingen. Dat laatste (nieuwe toepassingen) gaat op voor de Wider 42. Een week of wat geleden heeft Happy Sailor Magazine al aandacht besteedt aan het fenomeen 'uitklapboot', in die serie past de Wider 42.

 

Nieuwe toepassing, Nieuwe MARKT?

 

Oké we waren eerder niet al te enthousiast over boten die je kunt uitklappen, volgens ons is het net allemaal even helemaal niks ( http://www.happysailor.nl/1370988000/de_uitklapboot_een_schip_met_een_identiteitscrisis/). Maar deze mening stellen we bij na de Wider 42 gezien te hebben. Deze boot is van een hele andere orde. Daar waar de eerste uitklapboten niet veel meer zijn dan boten die omgetoverd kunnen worden tot een drijvend terras (blijft onbegrijpelijk) daar voegt de Wider 42 een aantal elementen toe die hem als geheel tamelijk COOL maken.

 

De toepassing van een uitklapdek is al eerder gedaan, bij Wider Yachts in Italië gaan ze een stap verder. De Wider 42 is meer FUNBOAT dan terrasboot. Door een totaal nieuw concept los te laten op het fenomeen funboat is er een boot ontstaan die meer te bieden heeft, veel meer. Op de Wider 42 kun je bijvoorbeeld prima een weekend weg met vrienden, de kajuit biedt veel comfort en is lekker ruim. De rondzit in de punt is in no time om te toveren tot kingsize bed en de kombuis is goed uitgerust. Alles is goed afgewerkt en met Italiaanse finesse ontworpen. Mooi is het volledig geïntegreerde mutlimedia systeem en ook bij de stuurstand heb je echt even een wauw momentje.... die is echt High-Tec.

 

Buiten is het hetzelfde verhaal. Mooi design features als de uitschuifbare railing wanneer de boot is uitgeklapt geven de Wider 42 een fraaie uitstraling. De brug is modern gestyled en ver naar achteren geplaatst om zoveel mogelijk bruikbare dekruimte te scheppen. Cool is de 'garage' voor bijvoorbeeld een jetski op het achterdek. Zo kun je van alles meenemen om nog meer FUN te beleven op het water. Ook grappig zijn de in de railing verwerkte opblaasbare banken. Heb je even wat extra zitruimte nodig, hoppa: here come's a couch! Alles op de Wider 42 is ingesteld om gewoon FUN te hebben..... tja en dat je dan je boot moet uitklappen, bij de Wider 42 past het wel.

 

Even wat data:

- Motorisering 2 x 480 PK Cummins

- Topsnelheid 50 knopen!!!!!

- Lengte 13,31 meter

- Breedte ingeklapt 3,50 meter en uitgeklapt 6,60 meter

- Diepgang 0,88 meter

- Gewicht 8,8 ton

- Maximaal aantal opvarenden 12

 

PRIJS (we hopen dat je even gaat zitten) € 780.000,-

 

Kijk en dan gaat het toch mis voor de Wider 42. Natuurlijk is het een speeltje voor de rijken, fair enough, maar zouden die nou echt niets beters, lees leukers, kunnen kopen voor dat geld?!?!?!? Je krijgt als koper wel een bijpassende Wider 42 tassen/kofferset bij de boot, hetgeen de veel te hoge prijs natuurlijk meer dan goed maakt (ahum). Er zijn inmiddels al een aantal Wider 42 boten besteld, met name in Amerika dus er schijnt ook qua financiën een markt voor te zijn..... wij kunnen hem i.i.g. niet pinnen....

 

Kan jij hem wel pinnen en wil je dat ook? Meer info op www.wider-yachts.com Hier vind je ook meer informatie over de werf zelf en het gedachtengoed van de oprichter.

 

 

 

foto's met dank aan Wider Design