Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Historische schepen in Drenthe!

Historische schepen in Drenthe!

Maandag 10 juni 2013

Voor liefhebbers van Historische Schepen hebben we een datum die in de agenda genoteerd kan worden. Schrijf je even mee: in Coevorden worden van donderdag 11 juli tot en met zondag 14 juli de tweejaarlijkse Historische Havendagen Coevorden georganiseerd. 4 Dagen vol boten en alles eromheen.

 

Historische schepen in Drenthe..... het moet niet gekker worden!

 

Dat Drenthe niet direct als vaarprovincie nummer 1 in je gedachten opkomt kunnen we best begrijpen. Drenthe is een pracht provincie met haar uitgestrekte heidevelden en hunnebedden op iedere hoek van de straat en natuurlijk de jaarlijkse TT in Assen. Maar naar nu blijkt heeft deze markante provincie dus nog veel meer te bieden: klassieke bootjes bijvoorbeeld!

 

Op de Historische Havendagen Coevorden maak je kennis met tal van historische schepen als traditionele vrachtschepen, slepers, kotters, platbodems en wat al niet meer. Uiteraard worden de havendagen opgeleukt met muziek en lekkere hapjes en drankjes. Ook zullen de Middeleeuwen herleven op het kasteel van Coevorden..... nu maar hopen dat ze de aanwezige ridders een beetje goed opgevoed hebben, voor je het weet rammen die een Hellebaard tussen je ogen.... Dat zou wel een beetje een domper op de feestvreugde zijn. Ridders, Valkeniers en Jonkvrouwen, alles loopt er rond. Leuk om te zien!

 

Kortom: 4 dagen vol historie, bootjes en levende geschiedenis! Meer info vind je op www.havendagencoevorden.nl

 

 

 

foto met dank aan Het Arsenaal Coevorden