Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
KOOP een BOOT.... NU!!!!!!!!!

KOOP een BOOT.... NU!!!!!!!!!

Vrijdag 24 mei 2013

Deze week haalde het de landelijke media: de CRISIS in de Watersportbranche. Gezellig zo'n bericht..... Helaas voor iedereen in de branche (waaronder wijzelf) is het nog waar ook. De Hiswa weet te berichten dat sinds de crisis is uitgebroken de bootverkoop met een slordige 70% gedaald is..... 70%!!!!!!! Word je niet vrolijk van zo vlak voor het weekend..... of wel?

 

KOOP vooral NU een BOOT als je SLIM bent!

 

Klinkt gek maar dat is het zeer zeker NIET. Wist jij dat sinds de crisis is uitgebroken de botenprijzen net zo hard zijn gedaald als de verkoopaantallen? Hierdoor zijn boten NOG NOOIT ZO GOEDKOOP geweest. Veel booteigenaren zijn aan het bezuinigen geslagen op hun privé uitgaves en dan is 'de boot verkopen' een hele makkelijke kostenpost die je kunt schrappen. Het grappige is dat mensen net Lemmingen zijn.... Stort een mafkees zich in het verderf: hop daar gaat het halve dorp hem/haar achterna! In blinde paniek volgen we een weg waarvan we niet eens weten waarheen deze leidt.

 

Crisis? Natuurlijk gaat het niet zo goed met Nederland. Komt primair doordat wij al jaren het braafste jongetje van de klas proberen te zijn in Europa waardoor onze overheid met hun strikte bezuinigingsbeleid de ogen heeft gesloten voor economische ontwikkelingen. Daar waar andere landen eerder al de burger een beetje probeerden te stimuleren vooral zijn/haar koopgedrag niet al teveel aan te passen daar heeft Den Haag schaamteloos de burger leeggeroofd met o.a. nieuwe BTW heffingen. Ook de voortdurende SLECHTNIEUWS show uit Europa doet de Nederlander geen goed. De uitgeefgrage wereldvreemde IDIOTEN in Brussel willen meer MEER MEEEEEEERRRRRRRRRRR...... En Nederland betaald, braaf. Is niet leuk en zou onder een sterke regering met GOED BELEID ook niet zijn gebeurd. Maar goed we hebben er nu even NIX aan.

 

Gaat het dan echt zo slecht? Nou NEE. De export loopt best redelijk door en onze concurrentiepositie in het buitenland is zeker niet verslechterd. Het loopt in Nederland spaak omdat de overheid i.p.v. stimuleert juist ontmoedigt met extra heffingen en bezuinigingen waardoor de burger de hand op de knip houdt. De Nederlandse economie krimpt hierdoor maar ook weer niet zoveel dat het rampzalig is. Wist jij dat de gemiddelde Nederlander er maar een paar procent op is achteruit gegaan de afgelopen jaren? Een paar procent maar..... das grosso modo tientjes werk.

 

Ga jij dus voor een paar tientjes minder ook MINDER doen? Wij NIET! Durf te LEVEN, durf uit te GEVEN! Slimmerds kijken nu naar een huis. Hop uit die huurkeet, kopen moet je! Huizen zijn goedkoop. Auto's zijn goedkoop en BOTEN ZIJN GOEDKOOP. Voor relatief weinig geld koop je nu een boot voor zeg € 15.000,- die 2 jaar eerder het dubbele heeft gekost!!!! Er worden jachten verkocht voor 25% van de eigenlijke waarde. Het klinkt raar maar nu je slag zijn kan een zet zijn waar jij de rest van je leven plezier aan gaat beleven. Die economie stijgt wel weer, doet die altijd dus nu ook...... Met die stijging zullen ook de botenprijzen weer richting normale niveau gaan.... HA! En dan wordt jouw net aangekochte schip ineens 2 x zoveel waard.

 

Meer kunnen we er niet van maken. Kopen is juist NU een hele goede zet. Ga daarom op je gemak kijken waar je droomboot ligt en koop dat kreng. Gewoon doen, wie doet je wat? En.... voor het geval je al een boot hebt, lekker laten liggen, varen, genieten van dat ding. Jouw tijd komt wel weer. Wat je vooral NIET moet doen is hem NU verkopen. Koop er eentje bij en verkoop je boot zodra de prijzen weer normaal zijn. Nu zijn wij bij Happy Sailor geen economen maar helemaal mis hebben we het zeker niet. Wellicht hier en daar wat kort door de bocht..... Anyway: KOOP een BOOT.

 

Zeg maar dat wij je getipt hebben, krijg je vast nog wat extra KORTING!!!!