Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Portie bami zeewaardig!

Portie bami zeewaardig!

Donderdag 16 mei 2013

Alles wat drijft beweegt de watersporter, zo ook het restaurant. Vooral na het varen, vooral het restaurant. Het drijvende restaurant is leuk, want tijdens het eten kun je heerlijk naar het water turen. Zo ook een Chinees restaurant in Heerhugowaard.

 

Wat echter niet de bedoeling is is dat het eten ook drijft. Nu maakt het ons geen donder uit of een loempia zinkt of drijft. Eend drijft maar of pekingeend ook nog drijft is de vraag. Dat kun je proefondervindelijk uitzoeken maar het restaurant is daar niet de juiste plek voor. Zie daar dus het nadeel van het drijvende restaurant. Het kan zinken.

 

Vreselijk voor de eigenaren dat hun restaurant de "Libelle" door een lek zinkt maar meestal denken wij als varensgasten bij drijvende restaurants aan omgebouwde schepen. Dat is ook veel logischer. Een vrachtschip kan decennia liggen wegroesten maar zinken ho maar. De foto spreekt. Een vreemd ogend drijvend Chinees restaurant. Gewoon een gebouw, drijvende op een betonnen bak net zoals een woonark. Drijvend beton, wij lopen er van weg. Om een onbekende reden is deze bak lek geraakt of was deze zelfs al langere tijd lek. Beton heh, even verkeerd gieten en je hebt net zoveel drijfvermogen als je pompen aankunnen. Kleine scheurtjes of oneffenheden in het beton kunnen uiteindelijk tot lekkages leiden. Zie het maar eens te repareren. Een dikke betonbak laat water door en je kan alleen van binnenuit wat spul erin mikken. Takelen kan niet, dan breekt je beton en bij het winkelcentrum even een restaurant droogdokken (of takelen al was het mogelijk) ligt wat moeilijk. Mocht het hier gaan om een constructiefout dan zal er wel een grote claim uit voortvloeien. 

 

Dan maar weer gewoon naar de pannenkoekenboot voor een culinair meesterwerk. Weet je zeker dat je niet met zwemvest aan tafel hoeft.

 

 

Foto : Cock Jansen via Twitter