Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Watersportnieuws uit.... IRAN!
Watersportnieuws uit.... IRAN!
Watersportnieuws uit.... IRAN!
Watersportnieuws uit.... IRAN!

Watersportnieuws uit.... IRAN!

Dinsdag 7 mei 2013

Je leest het goed, het staat er echt: Watersportnieuws uit IRAN! Nu eens niet mannen met bomgordels, vrouwen die van teen tot kruin rechteloos gesluierd zijn, bebaarde relifanaten die oproepen tot heilige oorlogen en wat voor narigheid dan ook. Er komt zowaar eens GOED nieuws uit IRAN! Goed nieuws uit het land dat bekend staat om haar slechte nieuws. Ja eerlijk, het verrasste ons eigenlijk ook wel...... en al helemaal waar het om gaat!

 

Iran heeft een Reddingsrobot ontwikkeld!

 

Geen dood en verderf of bommen en heilige baarden. Nee een robot die mensen redt! Het gaat om een volledig in Iran ontwikkelde helicopterdrone die uitgerust is met een aantal reddingsboeien. Het werk heel simpel. De Reddingsrobot vliegt op afstandsbediening naar de drenkeling toe om vervolgens een van de meegenomen reddingsboeien bij de drenkeling te droppen. Snel, simpel en zonder al teveel poespas. Ideaal voor een inzet wanneer iemand van een cruiseschip valt en iedere seconde telt.... Zo'n schip vaart sneller dan een normaal mens een reddingsboei kan werpen, een helicopterdrone is in een dergelijk scenario gewoon BRILJANT. Wat te denken bij inzet voor zwemmers aan het strand? Iemand die te ver de zee in is gegaan en last van kramp heeft kan niet wachten tot de strandwacht naar hem/haar is toegezwommen. Die Reddingsrobot is er echter in no time. Reddingsboei droppen en klaar! GEWELDIG!

 

Dat uitgerekend Iraniërs een dergelijke Reddingsrobot hebben bedacht is niet alleen erg GRAPPIG maar blijkt ook nog eens tamelijk logisch te zijn. In het land waar zwemles minder belangrijk is dan hoe je je bidkleedje richting Mekka legt komen jaarlijks alleen al in de Kaspische zee 46.500 mensen in de problemen waarvan er maarliefst 1.100 verdrinken! 1.100 DODEN per jaar..... Dat ze die robot niet eerder hebben bedacht?!

 

Minder blij met deze uitvinding zullen de Amerikanen zijn....... het behoeft geen uitleg dat een stoute Iraniër met een boze baard zomaar i.p.v. een reddingsboei een BOMMETJE onder de Reddingsrobot kan hangen. Iran heeft meer technologie in huis blijkbaar dan gedacht..... Dan zal dat ruimteprogramma ook best wel in orde zijn. Nog even en we zien de eerste Haatbaard in een baan om de aarde verwensingen scanderen wanneer hij over de Westerse wereld vliegt....

 

Hoe het ook zij, deze Reddingsrobot (voluit de Aerial Rescue Robot genaamd: PARS) is een BRILJANTE uitvinding die overal ter wereld inzetbaar is. Hulde aan Iran! Wil je er zelf eentje, we hebben een telefoonnummer in Teheran van de RTS Research Group die hem ontwikkeld heeft: (0098) 2133036220 (niet zeggen dat je het nummer via Happy Sailor hebt).

 

RECHTS ZIE JE IN 3 STAPPEN HOE HET WERKT!

 

 

 

foto's met dank aan RTS Lab (Theheran Iran)