Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Bootjes kijken in de Bataviahaven!
Bootjes kijken in de Bataviahaven!
Bootjes kijken in de Bataviahaven!
Bootjes kijken in de Bataviahaven!
Bootjes kijken in de Bataviahaven!
Bootjes kijken in de Bataviahaven!

Bootjes kijken in de Bataviahaven!

Maandag 29 april 2013

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, wat een media aandacht voor de afgelopen weekend gehouden botenshow in de Bataviahaven te Lelystad. Alle kranten, watersport websites en zelfs TV programma's togen naar Lelystad om daar de GROOTSE botenshow mee te maken. En Happy Sailor dan? Jawel: ook wij hebben de rit naar Lelystad gemaakt.

 

De Bataviahaven Botenshow in een aantal beelden!

 

Wat is het nut van een botenshow? Nou dat je als watersporter bootjes kunt kijken aan de ene kant. Aan de andere kant: bootverkopers (zowel particulier als professioneel) kunnen daar een schip aanprijzen. Win/Win dus. De een koopt, de ander verkoopt. Het is zo simpel. Dat was de Bataviahaven Botenshow ook. Eenvoudig van opzet en daardoor best te pruimen. Happy Sailor is afgelopen zondag zelf wezen kijken, het was prima te doen. Mooi weer helpt natuurlijk altijd mee en er lagen een aantal fraaie schepen aan de steiger.

 

Leuk aan deze opzet is dat veel booteigenaren op de schepen aanwezig waren zodat je bij iedere boot alles kon vragen wat je maar kon bedenken. Ons viel wel op dat een aantal booteigenaren (we noemen geen bootnamen) waarschijnlijk iets teveel onzinnige vragen te verduren hadden gehad.... wat keken ze zuur zeg.... Alsof ze net daarvoor te horen hadden gekregen dat hun boot osmose had, of houtworm.... Maar goed: 2 dagen lang domme vragen en flauw gezwets aanhoren van dromers zonder geld.... daar wordt niemand vrolijk van. Het aanbod was gevarieerd, de sfeer goed en er waren behalve boten ook diverse accessoires te koop. Goed geregeld allemaal.

 

Resultaten? 10% van de schepen wisselde van eigenaar. Dik 3.500 bezoekers verspreid over 2 dagen en nog wat mogelijke orders van mensen die niet direct JA riepen (of hun pinpas waren vergeten). Zelfs met de gevreesde parkeermafia viel het mee. Het was allemaal best OK dus komt er een tweede editie (31 aug. en 1 sept. van dit jaar). Is die de moeite van het bezoeken waard? JA: tenminste wanneer je echt op zoek bent naar een ander schip..... voor tassen en sticker verzamelaars is de Bataviahaven Botenshow helemaal NIX en juist DAT maakt de Bataviahaven Botenshow: de moeite waard.

 

Tot ziens op 31 augustus en 1 september!

 

Meer weten over de Bataviahaven Botenshow: www.bataviahavenbotenshow.nl

 

 

 

foto's Happy Sailor