Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Doe mee aan het Droogval Weekend!
Doe mee aan het Droogval Weekend!
Doe mee aan het Droogval Weekend!

Doe mee aan het Droogval Weekend!

Donderdag 18 april 2013

Droogvallen is voor veel watersporters iets bijzonders. Veel van ons hebben het al eens of vaker gedaan en hebben ervaren hoe MEGA het is wanneer de kiel voor het eerst de bodem zachtjes raakt. Nog GAVER is het wanneer het water dan helemaal weg is en je gewoon van boord op de zeebodem kunt stappen, echt een onbeschrijfelijk gevoel. Wanneer het water dan na een aantal uren weer terugkeert is het feest compleet. Voor de watersporters onder ons die nog nooit zijn drooggevallen op het Wad, en dit toch eigenlijk wel heel graag willen, is er het Droogval Weekend.

 

Droogvallen op het Wad op 3, 4 en 5 mei!

 

Je kunt deelnemen met je eigen boot of je aanmelden als opstapper bij een collega schipper. Ook is het natuurlijk mogelijk bij de organisator (Tornado Sailing) een droogval schip te huren. Wanneer je als opstapper wilt deelnemen ben je afhankelijk van het aantal beschikbare plekken. Schippers die opstappers mee willen nemen kunnen dit bij inschrijving aangeven.

 

Het programma is als volgt: op vrijdag 3 mei verzamelen in Makkum in de thuishaven van Tornado Sailing. Die avond volgt er een briefing en kunnen de schippers onderling ervaringen uitwisselen enzo. De zaterdag erop (4 mei) wordt er in konvooi uitgevaren richting het 'Heilige Wad'. Hoe GAAF is dat? Als een soort van Spaanse Armada bestorm je de Waddenzee.... Maar dan wel zonder Engelsen en Hollanders die je bootje aan flarden schieten. Na een enerverende dag op het Wad wordt later die dag de veilige haven van Makkum weer opgezocht. Zondag 5 mei stippelt iedere schipper de eigen koers naar de thuishaven weer uit. Tussendoor staat er een lunch op het strand en een barbeque in de haven gepland. Kortom een superweekend weg met je boot waar je als onervaren Wadvaarder ook wat van opsteekt.

 

Interesse? Meld je aan bij Tornado Sailing op www.tornadosailing.nl

 

 

 

foto's met dank aan Tornado Sailing