Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Wat koop je voor  2.500,- netto?!
Wat koop je voor  2.500,- netto?!
Wat koop je voor  2.500,- netto?!
Wat koop je voor  2.500,- netto?!
Wat koop je voor  2.500,- netto?!
Wat koop je voor  2.500,- netto?!
Wat koop je voor  2.500,- netto?!

Wat koop je voor 2.500,- netto?!

Maandag 15 april 2013

Wanneer je aan een niet watersporter vertelt dat je een eigen boot hebt volgt er maar wat vaak een opmerking/vraag: 'duur zeker?'. Men meent al vrij snel dat je als bootbezitter Miljonair bent of een goede graaifunctie hebt bij een bank ofzo. Dat dit natuurlijk onzin is tonen wij graag even aan. Dus aspirant botenkopers en nieuwelingen in de watersport: het bezitten van een leuke boot om eens mee te beginnen is helemaal niet duur.

 

Wat koop je voor een budget van € 2.500,- netto?!

 

Wat te denken van deze fraaie Etap22! Staat te koop voor € 2.250,- zodat je nog geld overhoudt voor wat kleine klusjes (als de elektra). Boot is compleet met Yamaha BBM van 8PK. Zo'n Etap is onzinkbaar en heeft een variabale diepgang. Briljante boot om het zeilen met een kajuitschip mee te leren. BEKIJKEN (foto 1).

 

Nog eentje voor weinig geld, complete Onedin weekendkruiser en ook weer met BBM. Deze boot hoef je eigenlijk alleen maar even te poetsen en je kunt er al mee het water op. De Onedin is een veelverkochte polyester kruiser met veel mogelijkheden en een redelijk formaat (6,50 lang). BEKIJKEN (foto 2)

 

Open varen kan natuurlijk helemaal voor dit budget. We vonden ook weer op Marktplaats.nl een hele fraaie Polyvalk met nagenoeg nieuwe Marine 4pk buitenboordmotor. Zo'n Polyvalk is onverwoestbaar, is nauwelijks om te krijgen en zeilt heerlijk. Dit type open zeilboot wordt bij de meeste zeilscholen ingezet om zijn prima zeileigenschappen en vergevingsgezinde karakter. BEKIJKEN (foto 3)

 

Hou je meer van snelheid? Deze speedboot van het merk AMF Slickcraft heeft maarliefst 165 PK en wordt geleverd inclusief trailer. De boot is daarnaast in goede staat en helemaal compleet..... Je kunt er zelfs achter waterskiën, supersnel schip voor weinig geld: BEKIJKEN (foto 4)

 

Een sloep dan? JA ZELFS een echte complete sloep kun jij gewoon kopen voor € 2.500,- netto. Wij vonden de Adventure 4,35 sloep die geleverd wordt met electromotor en NIEUWE accu's. Je houdt zelfs nog € 5,- over!!! De sloep is helemaal compleet en ziet er prima uit. BEKIJKEN (foto 5)

 

Vind je alle bovenstaande boten maar nieuwerwets speelgoed? Voor jou is er geen ander schip dan een echte platbodem met zwaarden. Kan ook prima voor jouw budget. Wij vonden een wel hele mooie Grundel incl. Suzuki 9,9 PK BBM, zeilen, inventaris en meer. Een JUWEELTJE! Lengte is 7 meter dus ruimte zat en ook nog eens een oergezellige kajuit. JA ECHT, een Grundel voor maar € 2.400,- dus je houdt € 100,- over voor...... een hapje eten of zoiets. BEKIJKEN (foto 6)

 

Kijk je kunt met die € 2.500,- ook best wat anders kopen.... een bankstel of een Amerikaans koelkast.... maar beiden blijven niet echt goed drijven en wanneer je komt aanpeddelen in de jachthaven in je koelkast zal er toch zeker om je gelachen worden. Niet echt lekker om nog maar niet te spreken van de koude kont die je krijgt in zo'n koelkast. Nee dan zit die bank beter maar..... ook die is niet geschikt om aan de steiger af te meren. Iets anders dan?

 

Wij vonden deze DUO Scootmobiel! Oké je kunt er nog steeds niet mee varen maar het coole is: je zit wel lekker buiten op een goed bankstel, dus zonder de koude kont van de Amerikaanse koelkast. Het handige aan deze DUO Scootmobiel is ook nog eens dat je iemand mee kunt nemen. Dat kun je niet eens op een Jetski dus als de keuze gaat tussen een Jetski of een Scootmobiel zou het nog best wel eens lastig kunnen worden...... BEKIJKEN (foto 7)

 

Anyway: vergeet de andere suggesties en bepaal voor jezelf wat jij wilt doen met jouw eigen boot. Jouw eerste eigen SCHIP, keuze zat en voor maar € 2.500,- heb je de wereld aan boten te koop staan op Marktplaats.nl en Botentekoop.nl natuurlijk ook. Wanneer zien we jou op het water? Mail ons wanneer je jouw eerste schip hebt aangeschaft, vinden we leuk en we besteden er aandacht aan op onze site en in het Magazine (nummer 1 verschijnt eind mei). Mailen naar: info@happysailor.nl

 

 

foto's met dank aan de diverse verkopers op Marktplaats.nl