Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De 11 Stedentocht op een Surfboard!

De 11 Stedentocht op een Surfboard!

Maandag 8 april 2013

Wat de IJsmeesters a.k.a. Rayonhoofden en Koning Vorst afgelopen winter niet voor elkaar kregen gaat deze zomer gewoon door: de Elfstedentocht. We hebben het dan uiteraard niet over schaatsen, hoewel je dat met ons huidige klimaat natuurlijk nooit weet maar laten we er vanuit gaan dat we deze zomer geen ijs hebben..... Geen schaatsen dus! Maar wat dan wel?

 

De SUP 11 Citytour 2012!

 

Wist jij dat SUPPEN (Stand Up Paddling) de snelstgroeiende watersport ter wereld is? Wist jij überhaupt wat SUPPEN is? Even een kort intro: SUPPEN doe je staand op een zogenaamd Paddleboard (feitelijk een surfplank met modificaties). Je peddelt heel rustig met één lange peddel terwijl je je evenwicht behoudt op je board. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt alle vaarten en meertjes af, je kunt wat ruiger door de branding aan de Noordzeekust  heen SUPPEN, je kunt zelfs heel lekker door de prachtige Amsterdamse grachten peddelen en zo de stad vanuit een totaal ander perspectief te ervaren. Alles kan zolang je niet van je board afdonderd want eerlijk is eerlijk.......... dat gaat gebeuren!

 

Terug naar de SUP 11 Citytour 2012.

 

Dit 5 daagse evenement langs de 11 Friese Elfsteden Steden is UNIEK in de wereld van het SUPPEN. Deze tocht wordt gezien als verreweg de zwaarste wedstrijd voor SUPPERS en is dit jaar voor het eerste qualifier voor het WK SUP in Mexico (Cabo San Luca). De eerste 30% die de SUP 11 Citytour volbrengen mogen direct naar het WK. De organisatie van de tocht ligt in handen van de bedenkster ervan, de Friese topsurfster Anne Marie Eichmann. Zij probeerde eerst met een windsurf board de tocht der tochten te volbrengen maar daar stak de wind tot tweemaal toe een stokje voor. In 2008 deed ze het al SUPPEND en met succes aangezien er dit jaar een dikke 200 deelnemers uit 15 verschillende landen aan de SUP 11 Citytour start worden verwacht.

 

Waar en wanneer? De Start is op 4 september in Leeuwarden evenals de finish die op 8 september staat gepland. Vervolgens worden alle 11 de Friese steden aangedaan en verplaatst zich het SUPPERS convooi (heet dat zo bij een groep SUPPERS of noemen we dat een school SUPPERS of een zwerm en een peleton?!?!??!? vragen vragen vragen) van locatie naar locatie.

 

Moedig deze DIE HARDS vooral aan langs de route, ze zullen het nodig hebben!

 

Meer info en het routeschema vind je op www.sup11citytour.com