Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Leer nog beter zeilen met het NWI!

Leer nog beter zeilen met het NWI!

Donderdag 28 maart 2013

Zeilen is volgens velen een kunst. Een hele nobele kunst: je beweegt jezelf en je schip voort met niets anders dan behulp van de wind. Prachtig, nix mooiers dan dat.... Maar.... recent onderzoek in opdracht van Zeiljachthuren.nl toonde o.a. aan dat veel zeilers tijdens het uitoefenen van hun 'kunstje' vaak toch een gevoel van onveiligheid ervaren ingegeven door een gebrek aan kennis. Hier kan deze redacteur van Happy Sailor over meepraten..... Ooit eens op het IJsselmeer gezeten tijdens een vliegende storm en geloof me dan ben je blij dat je het er heelhuids vanaf brengt met je schip, wat extra vaardigheden zouden de gemoedstoestand van de schipper (ikzelf in deze) ten goede zijn gekomen. Om o.a. dat gevoel van veiligheid op te krikken is het Nationaal Watersport Instituut in het leven geroepen.

 

Zeilopleidingen voor iedere zeiler en aspirant zeiler!

 

Het Nationaal Watersport Instituut (NWI) geeft opleidingen voor iedere zeiler, van ervaren tot beginneling en van binnenwater tot de mooie wateren van onze eigen Waddenzee. Alle opleidingen worden conform de internationaal erkende CWO richtlijnen gegeven, dat zit dus wel goed. Duur? Nee viel ons eigenlijk gigantisch mee. Voor een 2 daagse cursus Wadzeilen bijvoorbeeld betaal je maar € 300,- (op basis van 2 deelnemers).

 

De mensen achter het NWI zijn allen zeilfanaten en kennen het klappen van de.... GIEK (in dit geval). Dit blijkt o.a. wel uit het aanbod aan opleidingen. Zo is er een opleiding speciaal voor echtparen. Wie kent ze niet 2 grijze koppies die al ruziënd een sluis trotseren, zij slingert een stootwil tegen zijn hoofd en hij probeert haar met een pikhaak van boord te duwen...... Of wat te denken van een opleiding voor gezinnen waarbij alle gezinsleden leren mee te helpen tijdens het zeilen, zo vorm je een hecht team hetgeen de zeilbeleving alleen nog maar meer bevorderd.

 

Kortom met de opleidingen van het Nationaal Watersport Instituut zit het wel snor. Oh ja: ze starten al deze voorjaarsvakantie dus wees er snel bij. Meer info vind je op www.nationaalwatersportinstituut.nl

 

 

 

foto met dank aan Nationaal Watersport Instituut (NWI)