Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
In Amerika RAZEND populair: BELLYAK!
In Amerika RAZEND populair: BELLYAK!
In Amerika RAZEND populair: BELLYAK!
In Amerika RAZEND populair: BELLYAK!
In Amerika RAZEND populair: BELLYAK!

In Amerika RAZEND populair: BELLYAK!

Dinsdag 26 maart 2013

Adrenaline junks kunnen hun hart weer ophalen! In Amerika hebben ze een 'nieuwe sport ontdekt' die hier in Nederland best wel eens aan zou kunnen slaan. Het gaat om de Bellyak! Feitelijk een kruising tussen een surfboard en een kajak waar je op je buik mee moet varen/surfen/kajakken.... peddelen dan maar.

 

De Bellyak is dus een beetje van alles wat en loopt daardoor het risico dat het net nix is... maar die vlieger gaat hier niet op. Door de vorm van de Bellyak lig je er meer in dan op, dat is een voordeel t.o.v. bijvoorbeeld een standaard surfplank. Ook heb je een rubberensteun waar je op ligt en voetsteunen voor extra grip wanneer het water wild wordt. Deze Bellyak is gemaakt om op je buik of op je knieën te peddelen, de ergonomie van het board geeft je veel vrijheid voor de armen en zorgt ervoor dat jij en je board samen een stabiel geheel vormen. Aan de voorzijde loopt de vorm van de romp wat omhoog zodat je goed door golven heen kunt denderen, hetgeen ook wel handig is aangezien je met je hoofd naar voren ligt. Eigenlijk is er gewoon GOED over deze Bellyak nadedacht.

 

Wat kun je er in Nederland mee?

 

Aangezien we hier geen wild stromende rivieren hebben vol stroomversnellingen zul je de Bellyak mee moeten nemen naar de kust. Bij een beetje branding is het al super spectaculair en kun je meesurfen op de golven. Het is een leuke gadget die de moeite zeker waard is. Ze zijn niet eens zo heel erg duur. Omgerekend naar onze 'fijne' euro's heb je al een Bellyak voor iets meer dan € 400,- (let wel: dat is de prijs die ze in Amerika kosten).

 

Meer info en een paar COOLE filmpjes vind je op www.bellyak.com NICE!

 

 

Rechts onder zie je de Bellyak van opzij en van bovenaf zodat je een goed beeld hebt hoe dit eruit ziet. Foto's met dank aan Bellyak