Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Op naar Hollywood: per boot?
Op naar Hollywood: per boot?
Op naar Hollywood: per boot?
Op naar Hollywood: per boot?

Op naar Hollywood: per boot?

Donderdag 14 maart 2013

Op de HISWA 2013 had Antaris toch wel een bijzondere primeur : De Antaris Sixty6. Deze sloep roept op tot de nostalgie van de klassieke Amerikaanse snelweg Route 66 die loopt van Chicago tot aan het strand van de stille oceaan bij Santa Monica bij Los Angeles. De route die door vele artiesten bezongen werd zo vroeg als in de veertiger jaren doet denken aan het Amerikaanse klassiek. Ruim, groot, rondingen en veel chroom. Antaris heeft zich duidelijk laten inspireren maar is niet met een klomp log glimmend metaal aangekomen. De Sixty6 is klassiek verfijnd. Een boot met stijl.

 

Get your kicks on Route 66

De klassieke lijnen kenmerken zich door de nagenoeg rechte boeg, het geronde achtersteven en het glimmende chroom terwijl de boot toch wel van polyester gemaakt is. De afwerking met hout maken het tot een sfeervol schip. Het Route 66 logo waarin "Route" voor "Antaris" is vervangen maakt de nostalische beleving compleet.

 

Schijn bedriegt

Ondanks het nostalgische uiterlijk is de Sixty6 gewoon een moderne boot van nu en is natuurlijk in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Fraai contrasterend detail was de verwerking van koolstofvezel in de stuurstand (optioneel). Met een lengte van 6.60 meter en een breedte van 2.60 meter kan de boot maar liefst 14 personen kwijt en weegt slechts 1.2 ton. Hierdoor is de diepgang gering (0.75 meter) en alsmede door de rompvorm kan de boot behoorlijk de vaart erin hebben. Wordt geleverd met een dieselmotor vanaf 16 tot 75! PK dus ga maar na. Luxe cruisen is geen probleem maar een beetje sportief draait deze Sixty6 haar roer ook niet voor om.

 

Je kan houden van sloepen of ze betitelen als varende picknickmandjes maar wie een boot waardeert gaat zeker de Antaris Sixty6 niet min betitelen ook al is het een sloep. Deze boot is gewoon af en de prijs valt ook best mee. Meer over deze boot vindt u op de site van Antaris zelf : www.antarisboats.com