Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
RED de Batavia!

RED de Batavia!

Maandag 11 maart 2013

Waar een klein land GROOTS in kan zijn. Dat gaat voor ons eigen Nederlandje zeker op wanneer we praten over scheepsvaart en scheepsbouw. Wie kent niet die schitterende schilderijen van prachtig getuigde zeilfregatten. Door de eeuwen heen hebben wij Nederlandertjes vriend en vijand verbaasd met onze kennis, durf en passie.

 

Wat een enorme verrassing was het jaren geleden toen een man de droom had een van Nederlands markantste schepen uit het verleden te herbouwen. Het idee voor een replica van de Batavia was geboren. Allemaal oud nieuws en ik kan me zo indenken dat jij als lezer al lang een keertje in Lelystad aan boord bent geweest van de Batavia. Prachtig toch?!

 

Moet wel zo blijven!

 

De Batavia is net als haar illustere voorganger van hout gebouwd. Mooi materiaal maar zo duurzaam als een krant in de regen..... niet heel erg dus! Doordat een schip als de Batavia veel onderhoud nodig heeft om al dat hout goed te houden is het noodzakelijk om terug te vallen op giften. De exploitatie van de Batavia en de Batavia Werf kan simpelweg niet genoeg (niet zo harde) euro's opleveren als gewenst. Daarom deze oproep: wordt donateur of sponsor van de Batavia.

 

Het kan toch niet zo zijn dat een SCHITTEREND schip als de Batavia wegrot in Lelystad (of all places?). Anyway: ga snel naar www.bataviawerf.nl en meld je aan als donateur. De Batavia heeft jou nodig! En ga nou niet zitten bitchen dat je al wat aan het goede doel hebt gegeven de afgelopen 12 maanden, dit doe je niet voor een ander: de BATAVIA red je voor jezelf!