Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
KNRM behoorlijk actief afgelopen jaar
KNRM behoorlijk actief afgelopen jaar

KNRM behoorlijk actief afgelopen jaar

Woensdag 6 maart 2013

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij zijn het afgelopen jaar maar liefst 2102 keer uitgevaren en niet voor pleziertochtjes. Door het uitvaren zijn er 3662 mensen gered of geholpen. Hulp ging naar zowel recreatievaart als beroepsvaart. Deze laatste groep had de hulp van de KNRM meer nodig dan voorgaande jaren. Het Fillipijnse schip Aztec Maiden dat bij Wijk aan Zee min op meer het strand op voer en de ramp met de Baltic Ace die 100km uit de kust bij Rotterdam zonk na een aanvaring met een containerschip zijn goede voorbeelden hiervan.

 

De meeste mensen kennen de reddingsboten van de KNRM wel maar wat wellicht niet iedereen weet is dat de KNRM ook op medisch gebied hulp biedt. Schepen die ver uit de kust zijn en daarmee ver verwijderd van medische hulp kunnen door de KNRM medisch advies krijgen. Dat dit advies op afstand ook vele levens red behoeft geen uitleg.

 

Blijf dus vooral doneren. De KNRM is volledig afhankelijk van donateurs en krijgt geen overheids subsidie (politici kunnen namelijk ontzettend goed zwemmen) en een van de redenen van de toename in reddingsoperaties is dat de KNRM simpelweg meer reddingsoperaties aankan. Dankzij 3 nieuwe KNRM stations (Medemblik, Andijk en Blaricum) heeft de KNRM meer goed werk kunnen leveren.

 

Kijk anders ook eens op www.knrm.nl.

 

Foto's © Christian Westerink, Flying Focus