Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Sportboten gaan een stuk stiller worden

Sportboten gaan een stuk stiller worden

Vrijdag 1 maart 2013

Tenminste als het aan de Amerikaanse sportboten bouwer Sea Ray ligt, want Sea Ray heeft de afgelopen vier jaar onderzoek gedaan naar geluidsreductie in sportboten en heeft als resultaat daarvan een nieuwe technologie geïntroduceerd genaamd: 'Quiet Ride'. Deze technologie is erkend met een 2012 Innovation Award van de National Marine Manufacturers Association. 

 

Quiet Ride

Quiet Ride is een technologie om motorgeluid en trillingen aanzienlijk te verminderen. De vermindering van NVH (Noise, Vibration and Harshness, zoal het ook genoemd wordt) is uitgegroeid tot een belangrijk aspect in de automobiel-, en luchtvaart industrie. Sea Ray is ervan overtuigd dat het in de botenbouw niet anders moet zijn. Geluid en trillingen zijn weliswaar jaren lang geaccepteerd, maar de verwachtingen van de consument veranderen en door Quiet Ride haakt Sea Ray in op deze hogere verwachtingen. Sea Ray creëert met Quiet Ride een uiterst aangename, luxe vaarervaring met nauwelijks lawaai of trillingen.

De gepatenteerde technologie maakt gebruik van geavanceerde techniek. Het impliceert een fundamentele verandering in het bouwproces en wordt alleen door Sea Ray toegepast. De Quiet Ride technologie richt zich op vier verschillende gebieden:

  • Een gepatenteerde Tuned Transom. Door deze techniek wordt het lawaai en trillingen van de motor en aandrijving verminderd.

  • Een speciaal laminaat in de romp en het dek vermindert het lawaai en trillingen van het water tegen de romp

  • De precieze techniek, pasvorm en afwerking van de componenten verminderen lawaai en trillingen door de gehele boot.

  • Full-beam schotten en akoestische isolatie in de motorische ruimte absorberen het geluid en trillingen voordat dat ze in de cockpit komen.

 

De Quiet Ride technologie is nu beschikbaar op de Sea Ray 250 SLX, 270 SLX, 300 SLX en 370 Venture en Quiet Ride vertegenwoordigt een totale geluidsreductie van 25 tot 50 procent. Bovendien worden ook de trillingen sterk verminderd.

 

Meer weten? Ga naar www.kemperswatersport.nl